Belangrijke wijziging gTLD’s

Graag willen wij u informeren over een belangrijke wijziging in de gTLD procedures.

Zoals u weet versturen wij reeds jaarlijks de WDRP (WHOIS Data Reminder Policy) email. Deze email moet er voor zorgen dat de WHOIS-gegevens zo up-to-date mogelijk blijven. In 2014 wordt de controle van de WHOIS verder uitgebreid en dienen wij conform the ICANN regels het emailadres van de domeinnaamhouder te verifiëren.

Hoe vindt deze verificatie plaats?

Wanneer een domeinnaam geregistreerd/verhuist wordt of het e-mailadres van de houder wijzigt ontvangt de domeinnaamhouder een e-mail met daarin instructies om het e-mailadres te verifiëren. De verificatie is eenvoudig uit te voeren door op de link in het bericht te klikken. Wanneer de domeinnaam houder het e-mailadres heeft geverifieerd zal de registratie per direct plaats vinden.

Hoe lang mag ik over de verificatie doen?

De verificatie moet 15 dagen na de wijziging plaats vinden. Wanneer deze verificatie niet plaats vindt zal het domein worden gedeactiveerd.

Om te voorkomen dat het domein onnodig gedeactiveerd wordt ontvangt de domeinnaamhouder iedere drie dagen een email. Wanneer de domeinnaamhouder 5 dagen voor de deactivatie nog niet is geverifieerd zullen wij de reseller informeren. De reseller kan daarna zijn klant informeren.

Voor welke e-mailadressen is de verificatie bedoeld?

De verificatie wordt toegepast op alle nieuwe e-mailadressen of e-mailadressen die nooit eerder zijn gebruikt voor gTLD’s (zoals COM/NET/INFO/BIZ/MOBI/ORG/PRO). Wanneer een e-mailadres eenmaal is geverifieerd bij een registrar dan hoeft dit niet nogmaals bij een volgende registratie/transfer of domeinnaamhouder update.

Zijn deze berichten whitelabel?

De berichten worden whitelabel verstuurd op dezelfde wijze als de jaarlijkse WHOIS Data Reminder Policy email (WDRP) voor gTLD’s,